Bursa Nilüfer Misi’de lezzet dolu şenlik


BURSA (İGFA) – Nilüfer Belediyesi’nin kırsal mahallelerin ve lokal eserlerin tanıtımı hedefiyle düzenlediği 16. Misi Lokal Lezzetler Şenliği, Gümüştepe (Misi) Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Şenlik, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mehmet Aydın Saldız, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, CHP Parti Meclis Üyesi Canan Taşer, Gümüştepe Mahalle Muhtarı Haluk Balta’nın da katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’nın eşlik ettiği kortejin sonunda, Halk Dansları Topluluğu’nun sunduğu şov ilgiyle izlendi.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir açılışta yaptığı konuşmada, bu tıp şenliklerle unutulan mahallî tatların tekrar hatırlandığına ve kırsal mahallelerin tanıtıldığına vurgu yaptı.

Başkan Şadi Özdemir, kırsal mahalleleri turizm konusunda desteklemek gerektiğine dikkat çekerek, “Tarım alanlarını koruyarak ve doğayı bozmadan da hayatımızı sürdürebiliriz. Bizler de bu mevzuda elimizden geleni yapıyoruz. Nilüfer Belediye Başkanı iken Misi Yerel Lezzetler Şenliği’nin seyahatini başlatan Büyükşehir Belediye Liderimiz Mustafa Bozbey’e de teşekkür ederiz. Bu şenliği daha ileriye taşımak bize düşüyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mehmet Aydın Saldız, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Misi Mahalle Muhtarı Haluk Balta da şenliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

CHP Parti Meclis Üyesi Canan Taşer ise, “Amacımız yalnızca lokal mutfakları keşfetmek değil, bu toprakların pahasını, Misi’nin ismini geniş kitlelere duyurmak” dedi.

YEMEKLER YARIŞTI

Misi Lokal Lezzetler Şenliği’nin bu yıl da heyecanla beklenen müsabakalarında kazanan tarifler ödüllendirildi. Heyetinde ünlü şef Ebru Baybara Demir’in de yer aldığı “Misi Yemek Yarışması”nda astarlı sütlaç ile Gülçin Başaran birinci, tahinli helvalı çıtır ile İrem Parıltı Kiraz ikinci, patlıcanlı köfte sarması ile Ayşenur Bayram üçüncü oldu.

Nilüfer Bayan Dernekleri yemek yarışında ise Görükle Bayan Dayanışma Kalkındırma ve Kültür Derneği bulgur pilavı ile birinciliğe hak kazandı. Eserli Bayan Dayanışma Derneği perde kebabı ile ikinci olurken, 23 Nisan Toplumsal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ise tepsi kebabı ile üçüncü oldu. Yemek müsabakasında dereceye girenler ödüllendirildi.

ÖDÜLLÜ ŞEFTEN ATÖLYE

Gastronomi dünyasının Nobel’i olarak isimlendirilen Basque Culinary World Prize 2023’ün kazananı Şef Ebru Baybara Demir, şenlikte “Yerel Lezzetler Mutfağı” isimli bir atölye de düzenledi. Hayat öyküsünü ve yaptığı çalışmaları anlatan Demir, farklı tanımlarını de izleyicilerle paylaştı.

Şenlikte çocuklar da unutulmadı. Kitap ayracı, seramik broş, sokak oyunları atölyeleri ile çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. Yetişkinler için de makrome peçetelik atölyesi gerçekleştirildi. 16. Misi Lokal Lezzetler Şenliği, “Uzun Lafın Kısası” kümesinin keyifli performansıyla son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir